Cum sa ne ingrijim corect unghiile acasa

Dupa ce am discutat despre ce nu trebuie sa facem inainte de programarea la manichiura, astazi vreau sa va explic cum sa ne ingrijim corect unghiile dupa ce iesim din salon.

Este foarte important sa retinem faptul ca oja permanenta, semipermanenta, gelul sau acrilul sunt materiale care nu dauneaza si nu afecteaza unghia naturala. Daca unghia naturala se intampla sa fie afectata la final, poate sa fie din cauza unei tehnici de lucru deficitare sau neglijente in a ingriji unghiile acasa.

Hidratarea zilnica cu ulei de cuticule sau crema este necesara pentru unghii sanatoase

Cum se utilizeaza? Se aplica pe fiecare cuticula uleiul sau crema si se maseaza fiecare in parte pentru cateva secunde iar apoi pentru aproximativ 15-20 de minute este de preferat ca mana sa nu intre in contact cu apa, astfel incat hidratarea sa fie in profunzime. Va sfatuiesc sa alegeti produse profesionale pentru ca difera concentratia si dimensiunea moleculara a ingredientelor.

Evita sa deschizi recipiente sau cutii utilizand unghiile

Aceste gesturi pot slabi aderenta gelului si in timp provoaca exfolierea unghiei naturale. Utilizeaza manusi atunci cand folosesti produse de curatenie. Este bine de stiut ca aceste produse contin substante care pot afecta calitatea unghiei. Unele pot provoca inceputul dizolvarii, altele afecteaza doar luciul iar unele afecteaza calitatea unghiei naturale deshidratand-o si provocand exfolierea.

Evita sa stai cu unghiile intre dinti

Un gest aparent banal, care insa duce la desprinderea gelului de pe unghie. Supuse la umezela, unghiile naturale isi modifica forma si volumul. In momentul in care placa unghiala revine la forma initiala se poate desprinde de gel sau de oja permanenta.

Respecta timpul de refacere a manichiurii

Daca unghia creste, arhitectura se modifica si rezistenta este slabita. Chiar daca nu intra aer, sau ti se pare ca inca arata bine manichiura, sfatul meu este sa respecti timpul. In cazul in care prelungim acest timp, vibratiile si socurile la care este supusa unghia nu se mai amortizeaza in zona de stres sau in apex, pentru ca acesta nu se mai afla in locul in care trebuie si atunci socurile sunt propagate prin intreaga placa unghiala si e posibil sa provoace daune mai mari.

Acoperirea unghiilor cu oja

Schimbarea culorii unghiile tehnice sau oja semi/permanenta pot fi acoperite cu oja in cazul in care se doreste schimbarea culorii. In momentul in care indepartam oja, recomandarea mea este sa folosesti dizolvant fara acetona.

Unghiile se pot scurta acasa doar prin pilire

Daca unghiile au crescut destul de mult si incep sa fie incomode, poti sa le scurtezi singura acasa insa prin pilire si niciodata prin taiere. In aceasta situatie, forma unghiei se va schimba si in functie de cat de mult le scurtezi, varful poate deveni mai gros.

In cazul in care, din orice motiv, una dintre unghii incepe sa se strice si te incomodeaza, poti apela la salon pentru un serviciu de reparare a acesteia. Acest procedeu nu dureaza mai mult de 15 minute si in acest fel vei fi din nou cu manichiura perfecta. In articolul urmator am sa va impartasesc din trendurile pentru sezonul urmator.

Cu drag, Edina

No Replies to "Cum sa ne ingrijim corect unghiile acasa"


    Got something to say?

    Some html is OK