Ce sa nu faci inainte si in timpul sedintei de manichiura

Stiu ca e perioada de vacanta, de stat la soare si de hidratare intensa a pielii pentru a mentine bronzul obtinut. Totusi, sunt convinsa ca dorim sa avem unghii frumoase si aranjate asa ca revin cu cateva sfaturi practice despre ce ar trebui sa faci, respectiv sa nu faci inainte de a merge la programarea de la manichiura.

Nu iti taia singura cuticulele acasa

Sunt convinsa ca intentiile tale sunt cele mai bune atunci cand faci lucrul acesta. Exisa insa doua aspecte de care ar fi bine sa le iei in seama: cuticulele contin apa, uleiuri si lipide, care se revarsa peste placa unghiala iar daca acestea sunt taiate gelul nu mai face aderenta; sensibilizezi cuticula iar in procesul de efectuare a unghiilor tehnice sau a aplicarii ojei permanente e necesar sa indepartezi luciul de pe toata suprafata unghiei si, de asemnea, este de mentionat ca se face praf iar in cazul unor usoare rani, nu este un mediu propice.

Evita sa iti hidratezi cuticula in ziua in care mergi la programare

Principalul inamic al gelului, sau al acrilului este grasimea. Odata imbibata placa unghiala cu uleiuri si creme, e foarte greu sa o degresezi.  Rezultatul va fi gelul sau oja permanenta se va retrage, iar tehnicianul nu are ce sa faca in aceste conditii pentru ca e un proces independent de el.

Nu iti taia sau scurta unghiile acasa

Lasa unghiile asa cum sunt, chiar si inegale pentru ca tehicianul sa poata sa faca forma ideala pentru mana si degetele fiecarei persoane. In cazul in care se agata sau se ciobeste, scurtarea ideala se face prin pilire. Daca le taiem cu unghiera e posibil sa cauzam exfoliere.

Nu iti indeparta gelul singura

Nu iti indeparta gelul singura. Unele persoane sunt de parere ca scurteaza timpul manichiurii. Este adevart, dar e posibil ca din lipsa de experienta si dexteritate sa indepartezi mai mult decat e necesar sau sa iti ranesti cuticula. Rezultatul acestei actiuni ar putea duce la unghii subtiri si sensibile, cuticule inflamate sau  aderenta scazuta a materialului pe unghie.

Evita sa vorbesti la telefon in timpul sedintei

In timpul serviciul la salon, recomandarea mea ca si tehnician este sa eviti sa raspunzi la telefon pentru ca e posibil sa depui grasime pe unghiile tocmai pregatite, iar cum suprafata placii unghiale este deschisa si pregatita pentru a face aderenta cu gelul, fondul de ten, crema de corp, parfumul  vor patrunde adanc in placa unghiala. De asemenea, mentine mana in lampa cu lumina UV timpul recomandat. O expunere mai scurta poate cauza desprinderea sau rezistenta slaba a  unghiei. Respecta timpul recomandat de catre specialistul vostru pentru a te reprograma la intretinere.

Sper ca sfaturile mele v-au fost utile!

Unghii frumoase, Edina

No Replies to "Ce sa nu faci inainte si in timpul sedintei de manichiura"


    Got something to say?

    Some html is OK