Sa taiem sau nu cuticula?

Ce este cuticula si care este rolul ei?

Numita si eponichium, aceasta reprezinta un strat gros de celule moarte epidermice care produc cheratina – proteine cornoase, care se depun pe partea inferioara a unghiei. Acest strat are rolul de a proteja unghia, aparand-o de bacterii si totodata hranind-o.

Ce recomand – sa taiem sau nu cuticula?

Ei bine, din punctul meu de vedere, recomandarile trebuie facute dupa fiecare caz in parte. Exista cliente carora inca le mai recomand taierea cuticulelor. De ce fac acest lucru? E simplu, din motive pur estetice. Insa secretul consta in modul in care taiem aceasta cuticula si pana unde o indepartam. De-a lungul timpului, am acumulat suficient de multa experienta incat sa stiu exact milimetrul la care trebuie sa ma opresc cu taierea sa.

Ce se intampla daca taiem necorespunzator cuticula?

Ea se usuca foarte tare, incepe sa se crape si se desprind niste fasii mici care incep sa se exfolieze ajungand pana la sangerare. Nu trebuie sa traumatizam organismul prin a-i indeparta acest strat protector. Daca facem acest lucru, el va intra in panica si va incepe o productie si mai mare. Totul trebuie executat cu precizie si atentie.

Daca ar fi sa vorbim putin despre ideal atunci cuticulele nu ar trebui taiate.

Varianta de ingrijire optima pentru cuticule si pentru maini o reprezinta manichiura SPA. Este un tratament complet de ingrijire a cuticulelor si a mainilor, in cadrul caruia accentul se pune pe exfolierea usoara a celulor moarte de la suprafata pielii si pe o hidratare in profunzime. Ce sa mai zic? Un adevarat rasfat!

Inainte de a incheia vreau sa adaug inca un lucru esential: tratamentele pe care le faceti in salon trebuie sa fie sustinute si acasa! Mainile sunt cartea noastra de vizita, iar pielea mainii se rideaza si imbatraneste mult mai repede decat celelalte zone ale corpului. Pielea este expusa multor factori externi: sapun, detergent, frig, soare, apa etc. motiv pentru care trebuie sa o protejam si sa o ajutam sa se mentina tanara cat de mult putem!

Bucurati-va in fiecare zi de frumusetea voastra si tine-ti cont de sfaturile profesionistilor!

O zi extraordinara!

Cu drag, Edina.

No Replies to "Sa taiem sau nu cuticula?"


    Got something to say?

    Some html is OK